• Hos oss på Eriksgården handlar det mesta om bär! Vi odlar jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär runt gården. Bären kan man äta på vår populära bärbuffé, handla i vår gårdsbutik eller plocka själva. På vår innergård har vi även en stor lekplats för både stora och små. Välkommen!

    • UPPTÄCKA
     På vår gård kan man leka, utforska och lära sig mer om vår bärodling. Något för alla!

    • ÄTA
     Hos oss kan man välja något från à la carte, äta bärbuffe eller bara en enkel fika.

    • HANDLA
     Förutom våra bär som man själv kan plocka eller köpa, finns det något för alla i vår gårdsbutik.

 • Webbshop
 • Om Oss
 • Kontakt
0

Personal säsongen 2024

Eriksgården är en bärodling mellan Anklam och Tolånga utanför Sjöbo. Det odlas jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär. Gården drivs av Rickard och Maria som är 11e generationen på denna före detta grisgård. På gården finns idag en gårdsbutik, en restaurang, ett café samt självplockning. De senaste åren har det byggts till en hel del då antalet besökare har ökat kraftigt. Detta år kommer vi ha öppet från februari till jul, det finns därför möjlighet att arbeta helger både innan och efter säsongen.

I butiken säljer vi våra bär, lokala matvaror, en del bärplantor samt inredning. Som gäst blir man serverad vid kassan där man varje dag kan beställa mat från vår á la carte meny, äta vår bärbuffé eller ta en kopp kaffe och en bit kaka. Självplockningen är styrd av tillgången på bär och öppnas upp efterhand som bären mognar så pass att de räcker till både försäljning, restaurang/café och självplockning.

För att söka en tjänst hos oss måste du vara serviceinriktad och social då du hela tiden har en nära kontakt med våra gäster. Du ska vara stresstålig och ha lätt för att samarbeta med andra då du kommer arbeta tillsammans med annan personal den största delen av dagen. Då det under högsäsong är arbete i högt tempo och på begränsad yta krävs det ordning och reda för att allt ska gå så smidigt som möjligt för gästen. Ett ständigt leende på läpparna och en vänlig inställning mot alla runtom dig kommer ge dig många härliga arbetsdagar här hos oss.

I år finns det 5 olika kategorier av tjänster att söka.

Personal till självplocket

Du kommer att visa gästerna var de ska plocka och vad de ska plocka i. Sen kommer du ta betalt av gästerna i vår försäljningsvagn där det även finns andra ät och drickbara saker att köpa. Om gästen har frågor angående resten av verksamheten svarar du på det du vet och annars ringer du och tar reda på det så att kunden får hjälp med det den behöver. Du kommer inte att arbeta själv på självplocket under högsäsong. Arbetspass kan komma att läggas till/dras bort beroende på tillgången av bär och väder.

Medarbetare till kök/restaurang

Vi söker någon som klarar högt tempo och är noggrann med vilken mat som skickas ut. Du ska ha lätt för att samarbete med andra och vara serviceinriktad. Vi serverar a la carte meny med både varm och kall mat. All mat förbereds och tillagas på plats och du blir länken mellan kök och utlämningsluckan till våra gäster. Självklart kommer du även att hjälpa till med förberedelser och upplägg inne i köket. Du kommer aldrig att arbeta ensam i köket.

Personal till bärbuffén

Dina arbetsuppgifter är att ta emot beställningar i kassan och se till att gästen får med sig allt de behöver för sitt besök. Du ansvarar för att koka kaffe och göra kaffe i espressomaskinen, vilket du får en introduktion av Fogarolli. Du ska öppna samt stänga kassan, plocka in disk, torka och ställa i ordning bord under och efter dagens slut. Även städning av toaletter och påfyllning av papper ingår under dagen i dina arbetsuppgifter.

Kassapersonal

Dina arbetsuppgifter är att ta emot beställningar i kassan och se till att gästen får med sig allt de behöver för sitt besök. Du ansvarar för att koka kaffe och göra kaffe i espressomaskinen, vilket du får en introduktion av Fogarolli. Du ska öppna samt stänga kassan, plocka in disk, torka och ställa i ordning bord under och efter dagens slut. Även städning av toaletter och påfyllning av papper ingår under dagen i dina arbetsuppgifter.

Butikspersonal

Du kommer att arbeta i vår gårdsbutik där du möter gäster både i kassan när du tar betalt och ute på golvet där du plockar upp varor. Du städar och håller i ordning i butiken innan vi öppnar och stänger ner butiken vid dagens slut. Du måste ha ett intresse av att sälja och se till att varorna presenteras på ett trevligt sätt. Du jobbar ensam i butiken vid öppning och stängning men det finns alltid annan personal i restaurangen.

Ansökan

För att söka ska du vara född år 2008 eller tidigare. Det finns ingen tåg eller bussförbindelse i direkt anslutning till arbetsplatsen.

För att ansöka skickar du ett mail med CV och personligt brev till jobb@eriksgarden.nu Tillträde sker efter överenskommelse mellan maj och juli. Arbetstiden följer våra öppettider som är lågsäsong, måndag till söndag mellan 10.00–18.00 samt högsäsong, måndag till söndag mellan 10.00-20.00.

Sista ansökningsdag är den 25 februari och intervjuerna hålls löpande från v10.

Har du frågor kontakta Maria Nilsson 0703-34 40 28 eller Amelie Nilsson på 0720-92 37 63 eller jobb@eriksgarden.nu
För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.
close