• Hos oss på Eriksgården handlar det mesta om bär! Vi odlar jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär runt gården. Bären kan man äta på vår populära bärbuffé, handla i vår gårdsbutik eller plocka själva. På vår innergård har vi även en stor lekplats för både stora och små. Välkommen!

    • UPPTÄCKA
     På vår gård kan man leka, utforska och lära sig mer om vår bärodling. Något för alla!

    • ÄTA
     Hos oss kan man välja något från à la carte, äta bärbuffe eller bara en enkel fika.

    • HANDLA
     Förutom våra bär som man själv kan plocka eller köpa, finns det något för alla i vår gårdsbutik.

 • Om Oss
 • Kontakt
 • Engelska

Upptäcka

På vår gård kan man leka, utforska och lära sig mer om vår bärodling.

Leka i lekpark

Efter ett par år på gården kände vi att något saknades för våra yngsta gäster. Så år 2016 byggde vi om vår tidigare gårdsplan till en lekpark. Idéen var att skapa en plats som uppmuntrar till lek i en lantlig miljö med inslag av bär. Här kan man åka rutschkana, gunga, klättra i klätterställning, hoppa på hoppkudde, hoppa i halm med mera.
Lekparken passar gammal som ung, dock är den endast tillgänglig under våra ordinarie öppettider.

Våra sittmiljöer

På vår gård har vi olika sittmiljöer, både utomhus och inomhus.

När man kommer in i vår huvudbyggnad som är en del av vårt äldsta stall finns en matsal med cirka 80 sittplatser. Det är även här alla beställningar sker i kassan.

I direkt anslutning till matsalen finns vår södra glasveranda. Den är inred med kafémöbler och har cirka 25 sittplatser.

Från matsalen kan man gå genom bärbufférummet till den västra glasverandan. Här finns det ca 45 sittplatser.

Utanför matsalen har vi vår innergård där det finns cirka 70 sittplatser, både på vårt trädäck och på gräsmattan.

På lekparken och utanför vår gårdsbutik finns det sittplatser både i paviljonger som under bar himmel. Här finns det cirka 120 sittplatser.

När man kommer in på gården finns vår pergola där även hundar är välkomna. Den har skärmtak och här finns cirka 40 sittplatser.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot bokningar av bord.

Bärproduktion

Vår produktion består av Jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär på ca 20 hektar. Jordgubbar som är vår största bär sort odlas på ca 17 hektar. Alla hallon, blåbär och björnär samt huvuddelen jordgubbar odlas i tunnlar. Att odla i tunnlar har en mängd olika fördelar.

Tunnlarna skyddar så att plantan eller bäret inte blir påverkat av yttre faktorer såsom regn. Detta gör att kvalitén bli bättre och vi minimerar grå mögel problem. För att vi ska kunna plocka bären tidigt och sent på året är tunnlar ett måste.

Under 2019 kommer vi att lägga upp text och bilder för att beskriva ett odlingsår från februari tills den avslutas i november.
close