• Hos oss på Eriksgården handlar det mesta om bär! Vi odlar jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär runt gården. Bären kan man äta på vår populära bärbuffé, handla i vår gårdsbutik eller plocka själva. På vår innergård har vi även en stor lekplats för både stora och små. Välkommen!

        • UPPTÄCKA
          På vår gård kan man leka, utforska och lära sig mer om vår bärodling. Något för alla!

        • ÄTA
          Hos oss kan man välja något från à la carte, äta bärbuffe eller bara en enkel fika.

        • HANDLA
          Förutom våra bär som man själv kan plocka eller köpa, finns det något för alla i vår gårdsbutik.

  • Om Oss
  • Kontakt

Personal säsongen 2020

Eriksgården är en bärodling mellan Anklam och Tolånga utanför Sjöbo. Det odlas jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär. Gården drivs av Rickard och Maria som är 11e generationen på denna före detta grisgård. På gården finns idag en gårdsbutik, en restaurang, ett café samt självplockning. De senaste åren har det byggts till en hel del då antalet besökare har ökat kraftigt. Detta år kommer vi dessutom att ha öppet från den 15e maj ända fram till jul, därför finns det chans att jobba extra på helger under hela hösten.

I butiken säljer vi våra bär, lokala matvaror, en del bärplantor samt inredning. Vår restaurang och vårt café ligger i samma byggnad och som gäst blir man serverad vid kassan. Där kan man varje dag beställa mat från vår á la carte meny, äta vår bärbuffé eller ta en kopp kaffe och en bit kaka. Självplockningen är styrd av tillgången på bär och öppnas upp efterhand som bären mognar så pass att de räcker till både försäljning, restaurang/café och självplockning.

För att söka en tjänst hos oss måste du vara serviceinriktad och social då du hela tiden har en nära kontakt med våra gäster. Du ska vara stresstålig och ha lätt för att samarbeta med andra då du kommer arbeta tillsammans med annan personal den största delen av dagen. Då det under högsäsong är arbete i högt tempo och på begränsad yta krävs det ordning och reda för att allt ska gå så smidigt som möjligt för gästen. Ett ständigt leende på läpparna och en vänlig inställning mot alla runtom dig kommer ge dig många härliga arbetsdagar här hos oss.

I år finns det 6 olika kategorier av tjänster att söka.

Personal till självplocket

Du kommer att visa gästerna var de ska plocka och vad de ska plocka i. Sen kommer du ta betalt av gästerna i vår försäljningsvagn där det även finns andra ätbara saker att köpa. Om gästen har frågor angående resten av verksamheten svarar du på det du vet och annars ringer du och tar reda på det så att kunden får hjälp med det den behöver.

Servicepersonal

Som servicepersonal kommer du hela tiden att röra dig ute bland våra gäster och se till att dem har det bra. Du ska hålla borden rena och plocka in disk till köket. Även ställa iordning möbler inne och ute ingår i dina arbetsuppgifter.

Personal till bärbuffén

Inne på bärbuffén tar gästerna själva vad de vill ha och hur mycket de vill ha, det är därför din uppgift att hela tiden se till att det är välfyllt på buffén. Du kommer att förbereda i köket bakom buffén och sedan bära ut det till gästerna. Det är också din arbetsuppgift att se till att det är avtorkat ute på buffén, koka kaffe och fylla på dryck. Du kommer inte att arbeta själv på bärbuffén under högsäsong.

Kassapersonal

Dina arbetsuppgifter är att ta emot beställningar i kassan och se till att gästen får med sig allt de behöver för sitt besök. Du arbetar nära köket och det är viktigt att kommunikationen mellan er fungerar bra. Du ansvarar för att koka kaffe och göra kaffe i espressomaskinen, vilket du får en introduktion av Fogarolli. Du ska öppna samt stänga kassan, plocka in disk, torka och ställa iordning bord under och efter dagens slut.

Butikspersonal

Du kommer att arbeta i vår gårdsbutik där du möter gäster både i kassan när du tar betalt och ute på golvet där du plockar upp varor. Du städar och håller i ordning i butiken innan vi öppnar och stänger ner butiken vid dagens slut. Du måste ha ett intresse av att sälja och se till att varorna presenteras på ett trevligt sätt.

Kockassistent

Denna tjänst kräver att du har ett stort intresse för mat och viljan att lära dig mer. Du kommer att arbeta tillsammans med vår kock som har arbetat här i 8 år. I köket är det ett högt tempo och du måste därför vara stresstålig och organiserad för att få ut maten så snabbt som möjligt men med samma höga kvalité. Utbildning är inget krav men du måste vara intresserad av att lära dig för att sen kunna ta mer eget ansvar. 

Dina arbetsuppgifter är att vara kockens högra hand både vad gäller förberedelser i köket och vid tillagning. Du, tillsammans med kocken ska se till att allt finns färdigt och förberett inför dagen. När köket sen öppnar är det du som lägger upp på tallrikar och ser till att allt kommer med och eventuella avvikelser så som glutenfritt med mera inte glöms bort. Du ska se till att maten kommer ut till kassan där gästen sen hämtar den. Efter dagens slut städar du av dina ytor i köket.

Ansökan

För att söka ska du vara född år 2003 eller tidigare. Det finns ingen tåg eller bussförbindelse i direkt anslutning till arbetsplatsen.

För att ansöka skickar du ett mail med CV och personligt brev till [email protected]
Tillträde sker efter överenskommelse mellan maj och juli. Arbetstiden följer våra öppettider som är måndag till söndag mellan 9.00–18.00.

Sista ansökningsdag är den 10 februari och intervjuerna hålls i v 8 eventuellt 9 vid förhinder hos sökande.

Har du frågor kontakta Amelie Nilsson på 0709 32 71 98 eller [email protected]